19 Οκτωβρίου 2017

The Imitation Game




The Imitation Game

Βασισμένη στο βιβλίο του Andrew Hodges “Alan Turing: The Enigma", η ταινία του Morten Tyldum, μας μεταφέρει στο Λονδίνο, την εποχή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την οποία ο Alan Turing ζει στην αφάνεια, αλλά συλλαμβάνεται διότι έχει διαπράξει το έγκλημα, σύμφωνα με τη νομοθεσία της εποχής, να είναι ομοφυλόφιλος..
Κατά την ανάκριση, ο Turing θα αφηγηθεί και ο θεατής θα παρακολουθήσει σε flashback πως στρατολογήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Μ. Βρετανίας, για να αποκρυπτογραφήσει τη συσκευή Enigma που είχαν κατασκευάσει οι Γερμανοί για να ανταλλάσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Ο Alan Turing (1912 - 1954) ήταν Βρετανός μαθηματικός, καθηγητής της λογικής και κρυπτογράφος. Θεωρείται «πατέρας της επιστήμης υπολογιστών», χάρη στη συνεισφορά του στο γνωστικό πεδίο της θεωρίας υπολογισμού, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης, χάρη στη λεγόμενη δοκιμή Τιούρινγκ την οποία πρότεινε το 1950, ώστε να διαπιστώνεται πειραματικά αν μία μηχανή έχει αυθεντικές γνωστικές ικανότητες και μπορεί να σκεφτεί.
Η μέθοδος με αυτή τη σειρά δοκιμών ονομάστηκε από τον ίδιο “Το Παιχνίδι της Μίμησης” που αποτελεί και τον τίτλο της ταινίας. Έτος κυκλοφορίας της ταινίας είναι το 2014.

Πολλοί κριτικοί κινηματογράφου επισημαίνουν ότι η ταινία συνθέτει ένα πλούσιο ψυχολογικό πορτρέτο γεμάτο ιστορικές και κοινωνικές αναφορές.
Όμως τα σημεία που εντοπίζεται παραχάραξη της ιστορίας από τους παραγωγούς με σκοπό τη δραματοποίηση της υπόθεσης είναι αρκετά και εμφανής.
Παρόλα αυτά η ζωή του συγκεκριμένου προσώπου έχει ενδιαφέρον κυρίως στο πως αντιμετωπίστηκε από το έθνος – κράτος το οποίο υπηρέτησε είτε συνειδητά είτε όχι.

Πατήστε εδω
ή
εδω
ή
εδω

ή
εδω

(Για να δουμε την ταινια:
1- παταμε Continue to file ή Proceed to video...,
2- κλεινουμε τις διαφημισεις που ανοιξε
3- παταμε στο κουμπι 'play' πάνω στην εικόνα
4- ξανακλείνουμε τις διαφημίσεις
5- ΜΗΝ πατήσετε πουθενά αλλού )

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου