31 Αυγούστου 2015

Fortress Italia - Ιταλία φρούριο




Fortress Italia - Ιταλία φρούριο




Στις 3 Οκτωβρίου 2013, περισσότεροι από 360 μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο, όταν το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε λίγο έξω από το νησί Λαμπεντούζα. Η θέση αυτού του νησιού, του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει η «είσοδος» των μεταναστών στην Ευρώπη - μετανάσταστες που κάθε εβδομάδα επιχειρούν να περάσουν στην Ιταλία κατά εκατοντάδες.
Η πλειονότητα των μεταναστών είναι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τα καταπιεστικά καθεστώτα των χωρών τους, ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Ωστόσο οι αδίστακτοι διακινητές μεταναστών και τα πλοία που είναι σε κακή κατάσταση οδηγούν πολλές φορές σε τραγωδίες. Ενώ και όσοι καταφέρνουν να φτάσουν στις ιταλικές ακτές, το πιθανότερο είναι να κολλήσουν εκεί, εξαιτίας της υπάρχουσαν νομοθεσίας.
Στο πρώτο μισό του 2014, περισσότεροι από 63.000 μετανάστες έφθασαν στις ιταλικές ακτές. Όμως περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι πνίγηκαν στην Μεσόγειο στην προσπάθεια να βρουν μια καλύτερη ζωή, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Μετά την τραγωδία του Οκτωβρίου του 2013, η Ιταλία δεσμεύθηκε να πάρει μέτρα, ώστε να καταφέρει να ελέγξει το πρόβλημα, αλλά και να βρει λύσεις που θα σώσουν ζωές.

Πατηστε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου