12 Νοεμβρίου 2013

Η ιστορία της Χρυσής Αυγής και οι χρηματοδότες των ναζιστικών οργανώσεων





Η ιστορία της Χρυσής Αυγής και οι χρηματοδότες των ναζιστικών οργανώσεων



Τον ρόλο των εκατομμυριούχων υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής και των αδελφών οργανώσεων στην Ευρώπη φωτίζει η εκπομπή «360ο» . Η Σοφία Παπαϊωάννου ταξιδεύει στο Λονδίνο και αποκαλύπτει μέσα από μαρτυρίες-ντοκουμέντο τις διεθνείς διασυνδέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος, τις χρηματοδοτήσεις, αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες να τεθεί εκτός νόμου. Ένας Έλληνας πολυεκατομμυριούχος στέκεται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων της εκπομπής μέσα από την μαρτυρία του Βρετανού ερευνητή Τζέρι Γκέιμπλ, τον οποίο συνάντησε τυχαία σε ένα πάρτι.

Ο Γκέιμπλ ακολουθεί τα χνάρια των νεοφασιστικών οργανώσεων στην Ευρώπη επί 50 χρόνια. Η έρευνα του εστιάζει στον Έλληνα πολυεκατομμυριούχο και τον ομοϊδεάτη του Ιταλό -επίσης- πολυεκατομμυριούχο και επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος ,οι οποίοι όπως ο ίδιος υποστηρίζει, κινήθηκαν στο παρασκήνιο και βρέθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων ακροδεξιών από τα πρώτα χρόνια της διαδρομής τους έως σήμερα. Η εκπομπή παρουσιάζει και την παράλληλη πορεία στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης Ελλήνων και Ιταλών ακροδεξιών. Ο Ιταλός ακροδεξιός Ρομπέρτο Φιόρε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος συναντώνται δεκαετίες αργότερα δύο χρόνια πριν την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.
Όπως λέει ο Βρετανός ερευνητής, ο Έλληνας πολυεκατομμυριούχος και ο επικεφαλής της Ιταλικής ακροδεξιάς που και αυτός είναι πλέον επιχειρηματίας, είχαν επίσης παράλληλους βίους. Η Χρυσή Αυγή διατήρησε στενές σχέσεις, τόσο με Βρετανούς, όσο και Ισπανούς νεοναζί. Η εκπομπή στέκεται και στις στιγμές, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές χάθηκε η ευκαιρία από την Πολιτεία να σταματήσει την δράση της.


Πατηστε εδω

ή
εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου